Mali ve İdari Genel Kurul
0

2013 Yılı Mali Genel Kurul ile İlgili Notlarımız

Önümüzdeki günlerde önce Olağanüstü Mali Genel Kurulumuzu sonrasında da Olağan Seçimli Genel Kurulumuzu yapacağız. Seçimin sonucu ne olursa olsun Beşiktaş’ımıza şimdiden hayırlı olmasını diler, seçilecek yönetime başarılar dileriz.

Ancak seçimden önce bütün camianın dikkatini çekmek istediğimiz çok önemli bir konu var. Yıllardır tanık olduğumuz gibi Beşiktaş Genel Kurulu, Beşiktaş camiasının iradesini yansıtmaktan büyük ölçüde uzaklaşmıştır. Kişisel çıkarlarını Beşiktaş’ın üzerinde tutan ve Beşiktaş’ı kendi menfaati doğrultusunda yönlendirmek isteyen kişiler zaman içerisinde sağlıksız üye kayıtlarıyla Genel Kurul iradesini etki altına almak istemiş ve bunda başarılı da olmuşlardır.

Mevcut yönetim döneminde giriş aidatlarının düşürülmesiyle yeni kazanılan üyelerin Genel Kurul yapısının daha sağlıklı bir hale gelebilmesi açısından çok önemli olduğunu ve bu nedenle de ücretlerin mevcut seviyesinde kalması gerektiğini düşünüyoruz. Giriş aidatlarının yükseltilmesi konusunda ısrar edilmesinin eski ve sağlıksız olduğu ispatlanmış olan yapının korunmasına hizmet edeceğini ve bu durumun da sadece kişisel menfaatlerini gözetenlere yardım edeceğini altını çizerek ifade etmek isteriz. Bu yüzden fikri ve vicdanı hür yeni üyelerin kazanımını zorlaştırarak, Genel Kurul üye sayısının muhtemel manipülasyon girişimlerinin etki edemeyeceği bir tabansal genişliğe ulaşmasını engelleyen her türlü tavır ve aksiyonun karşısındayız.

Beşiktaş, geniş üye tabanıyla diğer kulüplerden ayrışarak gerçek anlamda “Halkın Takımı” olmalıdır. Beşiktaş gücü yetenlerin değil HAKKI YETEN’lerin kulübü olmalıdır!

Camiamızın değerli Genel Kurul Üyelerinin Beşiktaş’ımızın daha çağdaş, daha demokratik ve daha şeffaf  bir yapıya sahip olabilmesi için Mali Genel Kurulda üye giriş aidatının mevcut haliyle kalması yönünde oy kullanmasının önemini tekrar vurgulamak ve gelecekte giriş aidatının yıllık aidatın on katını aşmayacak şekilde korunması gerektiğine olan inancımızı camiamızın dikkatine saygılarımızla sunarız.

 

İlişik yazılar
2014 Yılı Mali Genel Kurul Notlarımız
2016 Yılı Mali ve İdari Genel Kurul ile ilgili Notlarımız
2015 Yılı Genel Kurul Notlarımız